Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

Koszyk:
Towary 0
Wartość 0.00 Zł
  • +48 733 562 561
  • sklep@elite-product.com

Olej z amarantusa

 
4.7 | (3) |

Stara cena: 0.00 Zł
110.00 Zł

Tymczasowo niedostępny

  • Olej z nasion amarantusa – zdrowie i piękność bez efektów ubocznych!

    Olej z amarantusa – jest to mieszanka witaminowa biologicznie aktywnych substancji. Zawiera do 77% kwasów tłuszczowych, do 8% skwalenu, do 9% fosfolipidów, do 2% fitosterynów, witaminę Е, karotenoidy etc. Zadziwiające jest to, że mając taką nasyconą zawartość aktywnych komponentów, olej z amarantusa mogą spożywać nawet dzieci!

    Olej amarantusowy słynie z tego, że ma największą wśród innych olejów zawartość skwalenu. Skwalen to jeden z najważniejszych składników, który normalizuje poziom cholesterolu, odgrywa ważną rolę w wymianie lipidowej, bierze udział w tworzeniu większości hormonów steroidowych i witaminy D. Skwalen jest częścią składową warstwy lipidowej skóry, broni komórki organizmu przed wpływem toksyn, oprócz tego nasyca organizm tlenem, hamuje wzrost obrzęków, przeciwdziała negatywnemu wpływowi komórek rakowych, ma efekt przeciwnowotworowy. Skwalen wzmacnia odporność, posiada unikalne właściwości regenerujące, goi zarówno tkanki powierzchowne, jak i organy wewnętrzne.

    Zawarta w tym oleju witamina E normalizuje pracę serca, bilans cholosterolu, jest dobrą profilaktyką chorób nowotworowych.

    Olej amarantowy ma szerokie spektrum działania: zaleca się jego stosowanie przy chorobach sercowo-naczyniowych, chorobach skóry, układu nerwowego i trawiennego, do hamowania bólu w stawach, wzmocnienia odporności organizmu, a także w profilaktyce i leczeniu chorób onkologicznych.

    Na wszystkie choroby jedna odpowiedź!

    Oprócz unikalnego działania na organizm, olej z amarantusa może z powodzeniem i podwójną korzyścią zastąpić dowolny olej roślinny na państwa stole. Łatwo przyswaja się, nie wywołuje nieprzyjemnych odczuć w żołądku, ma delikatny orzechowy aromat, gęsty bursztynowy kolor i miękki smak, który doceni każdy smakosz. Można wykorzystywać go do wypiekania, przygotowywania zimnych i gorących potraw (chociaż przy termicznej obróbce olej traci część swoich pożytecznych właściwości).

    Olej z nasion amarantusa zawiera witaminy A, E, F, które są niezbędnym dodatkiem do zdrowej i pięknej skóry, więc w kosmetologii olej z amarantusa wykorzystywany jest jako środek ochraniający, nawilżający, zmiękczający i odżywiający. Ponadto olej tworzy antybakteryjną barierę na skórze. Olej z nasion amarantusa jest niezastąpiony w leczeniu chorób dermatologicznych (luszczycy, egzemy, zapalenia skóry, wrzodów, opryszczki), często wykorzystuje się go do usunięcia blizn pooperacyjnych. Olej jest łatwo wchłaniany, więc może być używany w czystej postaci.

    Ze względu na ilość biologicznie aktywnych substancji, olej z amarantusa nie ma równych wśród olejów roślinnych! To nie leczniczy preparat, a naturalny produkt, który chroni urodę i zdrowie.

    Sposób stosowania

    Olej z amarantusa zaleca się stosować po 1 łyżce 2 razy dziennie (rano i wieczorem) podczas posiłku. Terapie leczniczo-profilaktyczne stosowania oleju z amarantusa trwające do 1 miesiąca zaleca się przeprowadzać co najmniej 2 razy w roku.

    Wszelkie zalecenia i rady dotyczące stosowania oferowanych produktów mają wyłącznie charakter rekomendacyjny, przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem!

  • Komentarze
    Отзыв о Olej z amarantusa
    dobry olej, ciekawy smak i zapach, jedyna wada to cena
    Stosuję go do sałatek i kasz
    Отзыв о Olej z amarantusa
    dodaję go do sałatek zamiast oliwy z oliwek, smakuje super. także przeczytałam tu w opisie że można stosować do pielęgnacji skóry - naprawdę pomógł mi ten olej z amarantusa bo miałam bardzo suchą skórę twarzy a teraz po prostu rewelacja
    Отзыв о Olej z amarantusa
    Kupowałam ten olej tej marki kiedyś na allegro i bardzo mi się spodobał więc mogę wszystkim polecić pozdrawiam!
Certyfikaty
Dostawa
od 10,50 zł
od 17 zł
od 4,50 zł
Płatność
Kontakty
  • +48 733 562 561
  • sklep@elite-product.com